Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Напрежението около децата с увреждания доведе до оставката на Бисер Петков

Бисер ПетковБисер Петков

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщиха от правителствената информационна служба.

В разговор с премиера Петков е заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите на деца с увреждания.

На 1 юни родители на деца с увреждания разпънаха военна палатка в градинката пред служебния вход на Народното събрание. Инициативата е кръстена "Системата ги убива", а целта е при влизането или излизането от сградата на парламента всеки депутат да се сеща за проблемите на родителите.

Целта на родителите е да бъде направен нов закон за хората с увреждания и нова система за оценка на увреждането, така че и хората със специални потребности да имат достъп до образователни институции и да могат да работят. Сред исканията им са и адекватна финансова помощ за семействата с деца с увреждания.

Това е втората приета оставка на министър в третия кабинет на Бойко Борисов. След разгласяването на одит във ВМА оставка подаде здравният министър Николай Петров, министърът на енергетиката Теменужка Петкова също подаде оставка заради познанство с евентуалния купувач на българските активи на ЧЕЗ Гинка Върбакова, но тя не бе приета.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.