Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Палестина иска помощ от София при преговорите с ЕС

Палестина иска помощ от София при преговорите с ЕС

България подкрепя всички инициативи, които биха довели до положително развитие на Близкоизточния мирен процес. Това е заявил премиерът Бойко Борисов на среща с министър-председателя на Палестинската автономия Рами Хамдала в Рамала днес, разказаха присъствали на разговора.

От своя страна Хамдала е казал, че преговарят с ЕС, но преговорите вървят бавно. "Настояваме да се ускори процесът. Моля вас и София за намеса", добавил палестинският министър-председател.

Българският премиер е подчертал, че страната ни има приятелски отношения както с Израел, така и с Палестина. Той е обявил, че всички спорни въпроси трябва да бъдат решавани по пътя на директни преговори между двете страни.

"Заинтересовани сме да има установяване на траен мир и разбирателство в региона", казал още премиерът.

"Българско-палестинските отношения са традиционно добри и ще работим за тяхното развитие", смята Борисов. Според него мост за това могат да бъдат над 5 хил. палестински граждани, които са завършили образование у нас.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.