Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Израел благодари на България, че е против резолюциите на ООН за Палестина

Исраэль КацИсраэль Кац

Израелският външен министър Израел Кац благодари на държавите, които гласуваха против ежегодните резолюции в подкрепа на Палестина на сесията на Общото събрание на ООН, съобщи пресслужбата на израелското дипломатическо ведомство, цитирана от ТАСС.

"Министърът на външните работи Кац изрази благодарност на Германия, Чехия, Австрия, България, Дания, Естония, Гърция, Литва, Холандия, Румъния, Словакия, Бразилия и Колумбия за взетото от тези страни решение да променят политиката си на гласуване в Общото събрание на ООН", се казва в изявлението, предава БТА.

Петте ежегодни резолюции в подкрепа на Палестина бяха приети от Общото събрание на ООН с гласовете на 87 страни. Против гласуваха 54 страни, като 13 от тях го направиха за пръв път, отбелязва ТАСС.

"Радвам се, че толкова голяма група страни едновременно решиха да се вслушат в гласа на разума и се обявиха против дискриминацията на Израел в ООН. Това е важна стъпка в борбата с предубеденото отношение към Израел в организацията. Особено важно е да се отбележи промяната в позицията на редица страни от ЕС. Надявам се, че скоро и други държави от ЕС ще заемат такава позиция. Изразявам отделна благодарност на нашите верни приятели - САЩ, Канада, Австралия, Гватемала, Хондурас, Унгария, Микронезия, Маршаловите острови, Науру и Кирибати, които тази година отново гласуваха против резолюциите", заявява Кац, цитиран от пресслужбата на израелското външно министерство.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.