Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Зам.-министърът със скъпа командировка до Ню Йорк напусна поста си

Росица Димитроваснимка: dnevnik.bgРосица Димитрова

Зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, която е пътувала в командировка до Ню Йорк с билет за 8300 лв., подаде оставка, която премиерът Бойко Борисов е приел, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Мотивът на Димитрова е "създалата се обществена чувствителност във връзка с участието ѝ в 11-ата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк".

Вчера тя обяви, че е сгрешила, че е пътувала с толкова скъп билет. За скъпата командировка съобщи вестник "Сега", който разкри, че е пътувала в бизнес класа с билет, купен в последния момент, за форум, посветен на хората с увреждания. Той се състоя между 12 и 14 юни в Ню Йорк.

"Най-вероятно е грешка, че съм се съгласила да тръгна въобще, като съм видяла цената, но не съжалявам, защото това беше най-големият форум, на който България имаше възможност да се представи, и получи поздравления от всички страни", каза тя.  / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники