Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

От догодина: Електронни винетки и автоматичен контрол по пътищата

Светослав Глосовснимка: btvnovinite.bgСветослав Глосов

От 1 януари трябва да заработи системата за т.нар електронни винетки като контролът за използването им по пътищата ще е автоматизиран. В средата на 2019 г. трябва да влезе в експлоатация и тол системата за тежкотоварния трафик. Това каза в студиото на „Тази сутрин” новият началник на пътната агенция Светослав Глосов.

По думите му изграждането на тол системата върви по график. Той обясни, че е-винетката няма да се лепи никъде, а при плащане автомобилът ще се въвежда в контролната система, която следи всички минаващи покрай пътните камери коли.

Междувременно АПИ ще предостави на изпълнителя и данните на всички коли с хартиени винетки, за да се разпознават и те по време на валидността на стикера. Глосов призна, че в този процес може да възникнат и грешки.

По думите му в рамките на 2-3 години тол системата ще се изплати.

Началникът на агенцията посочи, че според програмата на правителството през 2024 г. АМ „Хемус” трябва да стане готова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.