Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Административният съд даде право на гей двойка да живее у нас като семейство

Административният съд даде право на гей двойка да живее у нас като семейство

Административният съд даде право на австралийка да живее у нас с партньорката си, която е французойка. Решението, което не е окончателно, е от 29 юни. То може да бъде обжалвано пред ВАС.

Делото е срещу отказа на Дирекция "Миграция" да даде право на австралийката Кристина Палма да пребивава у нас с партньорката си Мариама, която е гражданка на ЕС. Двете сключили брак на 1 юни 2016 г. във Франция.

На 30 ноември 2017г. Кристина Палма се обърнала към директора на Дирекция "Миграция" със заявление за предоставяне на пребиваване в Република България в което е посочено, че е влязла у нас на 9 ноември 2017 г. Желанието й било да й бъде предоставено право на продължително/постоянно пребиваване в България на основание евроразпоредба, че е член на семейството на гражданин на ЕС. Двете живеели от 12 г.

На Кристина и било и разрешено да пребивава у нас до 11 декември м.г.

Административният съд се позова на решението на съда на ЕС от 5 юни 2018г. по дело С-673/16. Делото в съда на ЕС беше по подобен казус в Румъния, станал известен като случая "Коман". В решението си съдът на ЕС обяви, че страните от съюза спазват правото на пребиваване на еднополови двойки, сключили брак в друга държава, които искат да живеят на тяхна територия. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.