Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ЕК: Ще съобщим на ОЛАФ за съмнения за злоупотреби с фондове на ЕС в България

ЕК: Ще съобщим на ОЛАФ за съмнения за злоупотреби с фондове на ЕС в България

Европейската комисия няма никаква търпимост към корупцията и злоупотребата със средства от ЕС, заяви днес говорител на институцията в отговор на въпрос, цитиран от БТА.

Възприемаме съвсем сериозно всички изразени подозрения за злоупотреба със структурните фондове, следим медийните материали, свързани с България, добави той по повод съмненията за нарушения около обществени поръчки в строителството у нас.

Ще съобщим на ОЛАФ и вече поискахме данни по тези обвинения от съответните власти, добави говорителят.

Той поясни, че ЕК е длъжна да препраща на европейската служба за борба с измамите всякакви данни, които прецени, че следва да бъдат подложени на задълбочена проверка. Говорителят отбеляза, че за неприключили проверки подробности не може да бъдат съобщавани.

До момента прокуратурата е запорирала пари и е блокирала парични преводи на стойност около 14 млн. евро във връзка със сигнала на вицепремиера Томислав Дончев и сайта "Биволъ" за злоупотреба при разходване не евросредства.

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред медии, след като взе участие в съвещание с полицията в Русе.

Той обясни, че проверката на прокуратурата е прераснала в досъдебно производство, но обемът на работа е голям и разследването по случая продължава.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.