Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя на турския парламент Бинали Йълдъръм

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя на турския парламент Бинали Йълдъръм

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя на парламента на Турция Бинали Йълдъръм. Двамата разговаряха в рамките на Третата среща на председателите на парламенти от Европа и Азия, която се провежда в Анталия, Турция.

По време на разговора председателят на българския парламент сподели задоволството си от стриктното изпълнение на споразумението между Турция и ЕС за мигрантите. Цвета Караянчева подчерта, че България ще настоява споразумението да продължи да се изпълнява и занапред както от едната, така и от другата страна. Тя изтъкна усилията на България и Турция за овладяването на мигрантския поток, като подчерта, че благодарение на тях миграционният натиск в момента е нулев. „България и Турция споделят общ ангажимент в опазването на външната граница на ЕС и именно с този наш принос към сигурността и спокойствието на европейските граждани можем да бъдем пример за всички останали“, каза председателят на Народното събрание.

Цвета Караянчева и колегата й Бинали Йълдъръм оцениха високо сътрудничеството между парламентите на двете страни, като декларираха желание тези добри контакти да продължат и в бъдеще. Двамата обсъдиха и двустранното сътрудничество между България и Турция и споделиха общото мнение, че добрият диалог между парламентите на двете държави може да бъде предпоставка за задълбочаването на икономическите връзки в различни сектори.

Председателят на българския парламент Цвета Караянчева благодари на турската страна за сериозния принос в реставрацията на българската желязна църква "Св. Стефан" в Истанбул. „Днес този паметник на културата, който наскоро отбеляза 120 години от основаването си, е израз на националната ни гордост и радва с красотата си всеки един турист на Златния рог“, заяви Караянчева.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.