Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Спешната помощ ще бъде обновена със 163,5 млн. лв.

Спешната помощ ще бъде обновена със 163,5 млн. лв.

237 обекта на спешната медицинска помощ в страната ще бъдат напълно обновени и модернизирани със 163,5 млн.лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Договорът за изпълнение на проекта беше подписан на церемония в МРРБ в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и зам.-регионалния министър и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова.

„Проектът за модернизация на спешната помощ е изключително важен и ще обхване цялата страна, а целта ни е да осигурим подходяща, ефективна здравна инфраструктура", каза Петя Аврамова. Тя допълни, че се предвижда реконструкция и строителство на нови сгради на спешната помощ в 34 лечебни заведения с над 50% държавно участие в капитала и купуване на 400 съвременни линейки с нова апаратура. Срокът на изпълнение е 36 месеца.

„С реализацията на големия инвестиционен проект за модернизацията на спешната помощ в България ще подобрим качеството на медицинската дейност в страната и по този начин максимално ще се приближим до българските граждани. Благодарение на проекта ще преструктурираме болничната медицинска помощ в страната, така че тя напълно да отговаря на потребностите на всички граждани“, каза Кирил Ананиев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.