Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Парламентът прие по-високи данъци за старите автомобили

Парламентът прие по-високи данъци за старите автомобилиснимка: btvnovinite.bg

За старите автомобили ще се плащат по-високи данъци от следващата година. Промените предвиждат да отпаднат отстъпките за старите автомобили, което ще вдигне налога за колите произведени преди 2005 г. с до 50%.

Няма да има данъчно облекчение за автомобили с допълнително монтирана газова уредба.

Това решиха депутатите, които гласуваха на второ четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, с които се изменя Законът за местните данъци и такси.

Предвижда се промените да влязат в сила от 1 януари 2019 г.

Данъкът върху леките и товарните автомобили с маса не повече от 3,5 тона ще се определя по нова формула, която включва два компонента – имуществен и екологичен. Имущественият компонент ще отчита мощността и годината на производство на автомобила, а екологичният компонент ще се определя от общинския съвет в зависимост от екологичната категория на автомобила.

Според опозицията новите правила ще засегнат 70% от българите и то тези с най-ниски доходи.

Обединените патриоти поискаха отстъпки и за автомобилите на газ. Отхвърлянето им доведе до нов скандал.

Въпреки аргументите „против” депутатите приеха окончателно промените в местните данъци и такси. Прогнозите са това да донесе на общините 20 млн. лв. повече приходи. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.