Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

54% от българите се отопляват с дърва и въглища

54% от българите се отопляват с дърва и въглищаснимка: dir.bg

Петдесет и четири процента на населението в България използват за отопление дърва и въглища, 28,6 на сто - електричество, 15 на сто - централизирано топлоснабдяване, предаде БТА.

Газоразпределителната мрежа не се използва в пълния й обем, защото, въпреки че около 10 процента имат достъп до природен газ, само 2 процента от тях използва природен газ за отопление. Тези данни представи Иванка Диловска от Института за енергиен мениджмънт по време на дискусия в гранд хотел София.

Тя допълни, че между 77 процента и 82 процента от общите емисии на фините прахови частици /ФПЧ/ са в резултат от битовото отопление за периода 2011-2016 г. През 2016 г. 55,5 процента от емисиите на ФПЧ са в резултат от стационарно изгаряне за битовото отопление, предимно от изгарянето на дърва и въглища.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.