Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Посланикът на САЩ: Няма вероятност визите за българи да отпаднат през 2019 г.

Посланикът на САЩ: Няма вероятност визите за българи да отпаднат през 2019 г.снимка: 24chasa.bg

"България е една от петте държави в ЕС, за които все още има визов режим. Споделям желанието и визията визовият режим за тези 5 държави да отпадне, но в краткосрочен план това не е вероятно да се случи", заяви във Велико Търново посланикът на САЩ Ерик Рубин.

Той обясни, че това най-вероятно няма да стане в следващата година 1 година, защото изиква промяна на закона от Конгреса, а пред януари демократите ще добият контрол в Камарата на представителите.

"Междувременно правим всичко възможно да улесним получаването на визи. Повечето от визите, които издаваме, са за 10 г., а процесът по подновяване на изтеклите става по пощата. Ние одобряваме почти 90% от всички апликации и почти 100% от визите, необходими за академичен обмен", допълни дипломатът. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.