Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Стотици аптеки в страната няма да отворят днес в знак на протест

Стотици аптеки в страната няма да отворят днес в знак на протестснимка: bnr.bg

Стотици аптеки в страната днес ще останат затворени в знак на протест срещу лекарствената политика на държавата, съобщиха от Националната аптечна камара. Организацията излезе с призив за национален протест, който е разпратен до фармацевтите.

В призива от Аптечната камара отправят редица искания към управляващите. Сред тях са приемане на национална лекарствена политика и недопускане на корпоративни интереси в сектора, интегриране на Европейските системи за верификация на лекарствата и за следене на наличностите в Националната система за електронна рецепта.

Фармацевтите настояват още за осигуряване на равен достъп на всички български граждани до аптечни услуги и фармацевтични грижи, както и за планиране и създаване на реални финансови инструменти, които да подпомогнат аптеките при внедряването на електронните системи. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.