Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът Румен Радев: В областта на иновациите вече няма малки и големи държави

Президентът Румен Радев: В областта на иновациите вече няма малки и големи държави

Ежегодният форум Webit.Festival доказва, че в областта на иновациите вече няма малки и големи държави, а такива с амбиции за успех и проспериращо бъдеще. Успех има там, където иновациите намират подкрепа в обществото, местната и изпълнителна власт. Това заяви президентът Румен Радев при откриването на ежегодния форум Webit.Festival за технологии, иновации и инвестиции.

Само за едно десетилетие Webit се е превърнал от дигитално събитие в глобален форум и флагман на иновациите, предприемачеството и новите технологии, а София се налага като дигитална столица, отбеляза държавният глава. По думите му България все повече се утвърждава и като лидер на иновациите, информационните технологии и стартиращите компании в Югоизточна Европа.

В изказването си на форума Румен Радев посочи, че силната конкуренция все повече налага скоростта като основен приоритет при внедряването на нови продукти, особено в дигиталната сфера, и призова разработчиците да не забравят, че алгоритмите и софтуерите, които се създават днес, влияят върху ценностите и формирането на моделите за обществено поведение утре. "Това е огромна отговорност и тя изисква да мислим все повече за етиката в иновациите", обърна се към участниците във форума държавният глава.

Единадесетото издание на Webit събира в България представители на бизнеса, технологиите и науката от над 120 държави.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.