Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Новата сесия в парламента бе открита

Новата сесия в парламента бе откритаснимка: 24chasa.bg

С химна на България и този на ЕС започна осмата сесия на 44-тото Народно събрание. Новата сесия бе открита от председателя на парламента Цвета Караянчева. На откриването на сесията освен народните представители в залата са и президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, посочи "Фокус".

Веднага след откриването на новата сесия президентът Румен Радев ще направи обръщение към народа.

Нужна е промяна, която да засили гражданското участие и контрол в управлението, да направи институциите по-прозрачни и отчетни, да разгърне инициативата на българските граждани и тяхното по-пълноценно участие в обществения живот. Това заяви президентът Румен Радев в обръщение от парламентарната трибуна към народа и Народното събрание по време на откриването на новата сесия на парламента.

"Необходима ни е силна държава с ясни правила и ред, които работят за народа и се спазват от всички, посочи държавният глава. Такава промяна не може да бъде дело на отделна личност, група хора или политическа партия и тук виждаме водещата роля на българския парламент", отбеляза той, цитиран от БТА.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.