Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Започва новата учебна година

Започва новата учебна годинаснимка: bnt.bg

Започва новата учебна година. Тя ще бъде открита с официални тържества в над 2 400 училища в страната. Учениците, които ще прекрачат прага на учебните заведения са близо 700 хиляди, от които 60 хиляди са само първокласниците.

Тази година стотици родители и учители се обединиха в кампанията “без букети в първия учебен ден”. Идеята на инициативата е парите, с които ще бъдат закупени цветя за преподавателите, да отидат за лечението на болни деца.

В над 50 школа обаче учебният процес ще започне при недовършени ремонти. По същата причина 8 училища ще посрещнат възпитаниците си в други сгради.

По данни на образователното министерство всички безплатни учебници за учениците от 1. до 7. клас вече са доставени. Недостиг има сред преподавателите. От общо 90 000 учители у нас, в пенсионна възраст навлизат повече от 4000. Традиционно липсват преподаватели по математика, физика, химия, информационни технологии и английски език.

Първият учебен ден ще премине и под знака на протестите. Учители ще се съберат пред сградата на просветното ведомство в 16 часа. Недоволството е породено от новите промени, според които педагозите ще трябва да посещават по домовете отсъстващите ученици.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.