Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Българският мозък е иновативен

Борисов: Българският мозък е иновативен

Стотици работни места, високо квалифицирани, добре платени и доста българи се прибират от чужбина. Около 20-30 човека са се върнали, за да работят тука в BOSCH Инженеринг. Усилията ни започват да се възнаграждават, каза премиерът Бойко Борисов на откриване на BOSCH Инженеринг център София, в който ще се работи по проекти, свързани с изграждането на софтуерни платформи за автономно шофиране, включващи системи за наблюдение и оценка на поведението на водача в автомобила.

Тествах технологията на един автономен автомобил, който работи отлично, и най-доброто за нас е, че алгоритмите са направени от българи. В центъра постепенно ще бъдат наети над 500 високо квалифицирани инженери.

Относно преговорите за "Фолксфаген" Борисов коментира: Имаме само една слабост - че спазваме европейските правила - това било кусур за България - тяхно решение, просто ние сторихме всичко необходимо.

Винаги съм казвал, че България трябва да се гордее с хакерите си и с талантите в софтуерното инженерство. Българският мозък е иновативен, каза още премиерът по време на речта си. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники