Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Строим завод след завод, графикът за откриване на нови е пълен

Борисов: Строим завод след завод, графикът за откриване на нови е пълен

Строим завод след завод. Графикът за откриване на нови до края на тази година е пълен. Висококвалифицирани българи започнаха да се завръщат у нас. Това заяви премиерът Бойко Борисов на откриването на ново турско предприятие край Куклен, където ще се произвеждат стопове за "Мерцедес".

"Преди 4-5 години БВП на страната ни беше петдесет и няколко милиарда лева, а тази година е 120 млрд. лв.", заяви Борисов в слово си на официалната церемония.

По думите му инвеститорите у нас идват, тъй като има добра инфраструктура.

"От Пловдив до Истанбул караш без светофари. До Белград и Мюнхен са магистрали", каза още премиерът. Той добави, че у нас всички индустриални зони вече са разпродадени, тъй като са парцелирани, имат ток и вода и предприемачите веднага могат да строят.

"Дано Путин и Ердоган се разберат за мирен процес в Сирия, защото това много касае нашия регион", каза още Борисов.

"Ако слушахте внимателно, през 1934 г. турците са започнали да работят с "Мерцедес". Колко години са пред нас в производството на такива авточасти. Сега, да повдигна и нашето българско самочувствие, само преди седмица открихме над 200 работни места на Bosch в София. Най-скъпото оборудване за всички електрически автомобили се пише в България, 40 човека в софийския център измислят дизайна, които работниците произвеждат", каза премиерът. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 22 Октомври 2019 15:02