Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Всеки ден, всеки час ще работим за върховенството на закона

Бойко Борисовснимка: dnevnik.bgБойко Борисов

Отпадането на Механизма за сътрудничество и проверка (МСП) за България е добра новина, но амбицира правителството да положи допълнителни усилия в борбата за върховенството на закона. Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

"Това трябва да ни амбицира още повече, всеки ден, всеки час да се борим за върховенството на закона, с корупцията, контрабандата", каза той, цитиран от "Фокус".

"Докладът на Европейската комисия е добра новина, но ние, които винаги сме били критични, знаем, че не сме идеални и трябва да положим още допълнителни усилия", каза Борисов.

Той изрази персонална благодарност към лидера на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, на зам.-председателя на еврокомисията Франс Тимерманс и на председателя Жан-Клод Юнкер, който се беше ангажирал пред Борисов преди време механизмът да отпадне в края на мандата му.

"Изказвам включително и благодарност към Станишев, Тимерманс, Жан-Клод Юнкер и към всички, които направиха така, че да имаме добър доклад за България", посочи той.

Борисов изрази съжаление, че Еврокомисията в този случай отдели България от Румъния, в която механизмът за наблюдение продължава. "Не е хубаво, защото трябва да вървим със съседите и Балканите заедно, за да има просперитет в този регион", каза той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники