Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България беше избрана за член на Икономическия и социален съвет на ООН

България беше избрана за член на Икономическия и социален съвет на ООН

На 17 юни България беше избрана за член на Икономическия и социален съвет на ООН. Мандатът на България в съвета ще продължи три години и ще започне нa 1-ви януари 2021 г.

ИКОСОС е един от шестте основни органи на ООН, с водеща роля за напредъка на трите измерения на устойчивото развитие - икономическо, социално и в областта на околната среда. В него членуват 54 държави-членки на ООН, като всяка година съставът му се подновява с избора на нови 18 членове.

На изборите на 17 юни т.г. България получи 186 гласа в подкрепа на своята кандидатура, което я нареди на споделено четвърто място с Индонезия по най-висок получен резултат от всички 18 новоизбрани членове.

Заедно с България, за членове на ИКОСОС бяха избрани Португалия, Франция, Австрия, Германия, Обединеното кралство, Либерия, Мадагаскар, Либия, Зимбабве, Соломонови острови, Индонезия, Япония, Аржентина, Гватемала, Мексико и Боливия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.