Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Новата пленарна зала готова да посрещне депутатите

Новата пленарна зала готова да посрещне депутатитеснимка: 24chasa.bg

Новата пленарна зала в бившия Партиен дом е готова да посрещне депутатите в първия им работен ден от новия политически сезон, предаде репортер на БГНЕС.

Ремонтът на залата е струвал на данъкоплатеца 18 млн. лева, но в тази цена са включени само строително-монтажните работи. В нея не са включени допълнителното оборудване, озвучаване, осветление, видеонаблюдението и новата система за гласуване.

За стъкления покрив пък са отделени почти 1 млн. лева.

В залата има 270 работни места, разположени на 12 реда. В случай на свикване на Велико Народно събрание обаче столовете могат да се демонтират, а на тяхно място да се поберат нови 400.

Зала е и енергоефективна, използвани са материали, които водят до понижение на консумацията на ток, LED- осветителни тела, енергоефективни асансьори и климатични машини.

Общата площ на новата зала е около 1050 кв.м. Височината на най-издигнатата част на стъкления купол е около 17 метра.

След преместването настоящата сграда на парламента, на която има надпис „Съединението прави силата", ще се ползва за официални събития.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.