Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Държавният глава: Крайно време е г-н Борисов да престане да използва своята партия като щит и да защити честта й като се кандидатира за президент

Държавният глава: Крайно време е г-н Борисов да престане да използва своята партия като щит и да защити честта й като се кандидатира за президент

Крайно време е г-н Борисов да престане да използва своята партия като щит и да защити честта й като се кандидатира за президент. Това е логичният изход след всички изговорени приказки и предизвикателства. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ в София, където участва в откриването на новата учебна година.

„Разчитам на подкрепата на всички българи, които истински желаят промяна и България да бъде една нормална демократична, свободна и модерна държава“, каза още президентът в коментар за това дали е възможно той и Илияна Йотова да спечелят президентските избори още на първи тур.

„Грозното явление на купен вот няма място в една демократична държава и е странно, че някои партии упорито се идентифицират с него. Очаквам Министерството на вътрешните работи и службите да продължат да работят решително и да защитят честността и на предстоящите избори“, посочи президентът в отговор на въпрос за действията на МВР, свързани с търговията на гласове и обвиненията от страна на ГЕРБ и ДПС в репресии. Румен Радев посочи още, че не се намесва в работата на нито един министър от служебното правителство.

Помолен да коментира какви мерки се взимат във връзка с увеличаващите се цени на енергията, както и поисканата оставка на министъра на енергетиката, президентът Радев подчерта, че служебното правителство е започнало да въвежда „ред в хаоса в енергийния сектор“, заложен от предишното управление. Предстои още работа, за да се намерят верните решения и да се отстранят олигархичните зависимости в енергетиката, изтъкна държавният глава, но допълни, че първите резултати вече са налице: „Трета поредна седмица - цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа и това е заслуга именно на служебното правителство и неговите бързи и отговорни действия“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.