Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 7 юни

Прогноза за България за 7 юни

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно облачно. На места все още ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, по-значителни в източните райони. През деня облачността ще се разкъсва и намалява, но след обяд главно в Южна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е до умерен. С него ще започне да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 20° и 25°.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.

Над планините ще е предимно облачно. След обяд в масивите от Южна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието облачността ще променлива. След обяд, по Южното Черноморие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури между 18° и 21°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето е 2-3 бала. / НИМХ-БАН

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.