Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Циганско лято през ноември

Циганско лято през ноемвриснимка: zonaburgas.bg

Циганско лято ни очаква в края на октомври и началото на ноември. След 28-и този месец максималните температури ще скочат до 17-20 градуса и ще бъде слънчево, тихо и без валежи, сочат прогнозите на синоптиците.

„Циганското лято тази година ще закъснее, защото то най-често започва на 26 октомври – Димитровден. Тогава обаче ще е все още студено и дъждовно. Валежите ще спрат след 28-и и до 5-6 ноември ще се задържи топло и слънчево“, обясни пред „Труд“ управителят на метеорологичния офис на ТВ-МЕТ Петър Янков.

Заради сблъсъка на два циклона, идващи от Русия и Гърция, през първите дни на тази седмица се очаква студено време и обилни валежи – между 40 и 50 литра на кв. метър в различните части на страната. Най-много дъжд ще падне в Югозападна България. Температурите ще са средно с 5 градуса по-ниски от обичайните за това време на годината. Слънце ще има в края на седмицата, но ще се задържи само до неделя, когато отново се задават валежи.

Зимата тази година ще е топла и суха, сочат още прогнозите. „Времето ще е меко, през  декември и януари ще има малко сняг и нивата на язовирите ще спаднат. Очаква се топла зима, каквато у нас не е имало от 1995 г.“, обясни Петър Янков.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.