Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 9 ноември

Прогноза за България за 9 ноември

През следващото денонощие, с преминаването на средиземноморски циклон и свързаната с него фронтална система, времето у нас ще се задържи доста динамично. През нощта и утре ще преобладава облачно време. На много места ще превалява дъжд, в отделни планински райони са възможни и гръмотевици. Очакват се и значителни валежи. В Източна България и през деня ще духа силен и временно бурен югозападен вятър и там ще е топло с максимални температури до 20-22°, а в останалата част от страната – между 10° и 15°. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в източните райони до 18°. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е силен и с него ще започне да нахлува студен въздух. През нощта срещу четвъртък, с преминаването на студения атмосферен фронт, значителни ще бъдат валежите и на места в Източна България.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за ноември – към края на деня от запад-северозапад ще започне да се повишава.

Над планините ще е предимно облачно и ще превалява дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – сняг. Ще духа бурен и ураганен югозападен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Все още ще е топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 6°, но вечерта температурите ще се понижат и в по-ниските части дъждът ще премине в сняг, но валежите ще започнат да спират.

Над Черноморието облачността ще е значителна и след пладне ще завали дъжд. През деня ще духа силен югозападен вятър, но вечерта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 19-23°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.