Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Валежи и застудяване през почивните дни, очаква ни хладна седмица

Валежи и застудяване през почивните дни, очаква ни хладна седмица

В последния работен ден от седмицата, времето ще остане топло за февруари, валежи не се очакват, а и температурите ще бъдат сравнително високи – от 9-10 градуса в Западна България, до 14-15 градуса на места в Източна България, предаде репортер на БГНЕС.

В първия почивен ден – събота, още от сутринта ще започнат валежи от дъжд, първоначално в Югозападна и Западна България, а след това валежите ще обхванат и цялата страна – най-късно източните райони. Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, а дневните температури ще се понижат и ще бъдат от 6 до 10 градуса.

В неделния ден валежите ще продължат, като почти навсякъде ще преминават в сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2 градуса, а максималните от 3 до 6 градуса над нулата. Привечер в неделя се очаква валежите да започнат да спират.

Новата седмица ще започне с разкъсана облачност, но ще бъде студено. Сутрешните температури в понеделник ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, а дневните между 2 и 6 градуса над нулата, за София около 5 градуса.

Във вторник съществена промяна на времето не се очаква.Ще има разкъсана облачност, без валежи, а дневните температури ще останат около 5-8 градуса.

В сряда ще се заоблачи и се очаква на места отново да превали дъжд. В четвъртък валежите ще спрат, а дневните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.