Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Оранжев код за силен вятър и сняг е в сила за 9 области, в останалата част от страната е обявен жълт код

Оранжев код за силен вятър и сняг е в сила за 9 области, в останалата част от страната е обявен жълт код

Оранжев код за силен вятър и сняг е в сила за 9 области, в останалата част от страната е обявен жълт код. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Оранжевият код е в сила за областите: Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Шумен и Търговище. В тези области се очакват продължаващи снеговалежи и нова снежна покривка над 20 см. В комбинация със силния вятър ще има условия за виелици и навявания в тези области.

Жълт код за валежи от сняг е обявен в 19 области: Видин, Враца, Монтана, София-град, София-област, Кюстендил, Перник, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ямбол, Кърджали, Смолян, Хасково, Стара Загора, Сливен, Бургас, Варна, Добрич. Предупреждение с жълт код за вятър ще бъде сила за областите Варна и Добрич – там ще духа силен север-северозападен вятър. Жълт предупредителен код за образуване на поледици е в сила за областите: Пловдив, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас. През деня на 23 март, снегът в тези области ще премине в дъжд и именно това може да бъде предпоставка за образуване на поледици, предупреждават от НИМХ. Вълнението на морето ще е около 3-4 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.