Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Температури между 13 и 18 градуса за Великден обещават синоптиците

Температури между 13 и 18 градуса за Великден обещават синоптиците

Между 13 и 18 градуса максимални температури по Великден обещават синоптиците. Въпреки това това - в навечерието на празника и навръх Великден прогнозират леки превалявания, предаде БНТ.

"По-голяма е вероятността за превалявания през първите два дни от почивните, празничните като в петък по-голяма е вероятността в Западна България да превали, а в събота - в Южна. Неделя вече вероятността за валежи намалява, макар че не е съвсем изключена, но по-скоро в планинските райони и в югоизточните. Най-хубав ден поне за сега се очертава последния ден - понеделник", съобщи Мариана Попова, дежурен синоптик в НИМХ към БАН.

Максимални температури до 16 градуса обещават синоптиците в навечерието на празника. Решилите да прекарат Великден в чужбина, също ще трябва да вземат по един чадър в багажа.

"В Гърция през първите два дни ще има повече валежи. Там е по-голяма вероятността за валежи, но така или иначе обилни валежи и наводнения, каквито имаше мисля, че миналата година по великденските празници, за сега не изглежда вероятно", съобщава Попова.

В планините все още властва зимата. Снежната покривка е достатъчна. Така ски-почивката по Великден остава един от вариантите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.