Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

През август отново ще бъде дъждовно, средните температури ще са нормални за сезона

През август отново ще бъде дъждовно, средните температури ще са нормални за сезона

През август отново ще бъде дъждовно, средните температури ще са нормални за сезона. Такава е прогнозата за времето за месец август, съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Средната месечна температура през август за равнините е между 21° и 24°, за високите полета – между 18° и 20°, а за планините – между 13° и 17°. Тази година се очаква средните температури да бъдат около нормата. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 9° и 14°, а най-високите – между 32° и 37°.

Месечната сума на валежите през август за равнините и високите полета е между 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието – между 20 и 35 л/кв.м, а за планинските райони – от 50 до 80 л/кв.м. Тази година се очаква валежите да са над нормата.

В началото на август преваляванията и гръмотевичните бури ще намалеят в сравнение с тези от последната седмица на юли, и през повечето дни от първото десетдневие ще са на малко места, главно в западната половина от страната. Ще има повече слънчеви часове. С малки колебания, в повечето райони температурите ще бъдат близки до обичайните за периода.

През второто десетдневие има тенденция за относително стабилизиране на времето и по-високи температури. Вероятност за превалявания има в началото, около 14-и и към края на десетдневието.

През третото десетдневие отново ще се увеличи неустойчивостта и вероятността за превалявания на повече места. Температурите постепенно ще се понижават.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.