Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Сняг по планините, но от утре се затопля - сухо време до края на месеца

Сняг по планините, но от утре се затопля - сухо време до края на месеца

Сняг преваля на много места в планините в сряда вечерта и тази нощ. Някои от районите, които побеляха, са Централна Стара планина, Витоша и Рила, показват уебкамери. Снежната покривка е минимална и затоплянето ще я разтопи още утре, предава Нова тв.

Първи сняг падна и на прохода Шипка. През цялата нощ няколко машини на пътноподдържаща фирма почистваха прохода. Заради ниските температури и бурния вятър на места се образуваха заледявания. От АПИ предупреждават шофьорите да не тръгват към високопланинските проходи без автомобилите им да са оборудвани със зимни гуми и да са подготвени за зимни условия.

Тази сутрин валежите ще спрат навсякъде. Постепенно и облачността ще се разкъса първо на север, после и на юг. Вятърът ще утихне спрямо вчерашния ден, но в голяма част от Северна и Западна България скоростта му все още ще гони 40-50 км/ч. Затова и днес остават предупрежденията за силен вятър в 14 области у нас.

Днес е най-студеният ден тази седмица. Между 1 и 6 градуса са температурите сутринта. Най-студено е в района на София. През деня това ще се запази. Температурите ще достигнат 12-13 градуса, до 15 градуса в най-южните райони.

От петък, в продължение на няколко дни, ще е сухо и топло. Температурите бързо ще скочат до стойности около и над 20 градуса. В равнините на Северна България очакваме летни температури над 25-26 градуса. Ще е сухо до края на месеца и дори в началото на ноември.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.