Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 27 ноември

Прогноза за България за 27 ноември

С приближаването на средиземноморски циклон, атмосферното налягане ще се задържи значително по-ниско от средното за месеца.

През нощта валежите в повечето места временно ще спрат, а в сутрешните часове ще има и разкъсвания на облачността. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°. През деня югозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от североизток и с него ще започне да прониква студен въздух. Около обяд валежите от запад ще се активизират, като вечерта и през нощта срещу сряда в югоизточната половина на страната ще са интензивни. Максималните температури в Северна България ще са между 3° и 8°, в Южна между 9° и 14°. С понижението на температурите дъждът в Северна България до сутринта в сряда ще премине в сняг.

Над планините ще е облачно и главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд, над 2000-2200 метра – от сняг. В сутрешните часове ще има временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще е предимно умерен от южната четвърт, а вечерта ще започне да се ориентира от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. По-късно след обяд ще започнат валежи от дъжд, които вечерта и през нощта срещу сряда ще се усилят. Ще духа североизточен вятър, до обяд ще е слаб, след което ще се усилва. Максимални температури - от 7-8° в крайните северни, до 15-16° в крайните южни райони. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще е 3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.