Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Оранжев код за валежи от дъжд и сняг е обявен в 5 области, жълт код е в сила за 18 области

Оранжев код за валежи от дъжд и сняг е обявен в 5 области, жълт код е в сила за 18 области

Оранжев код за валежи от дъжд и сняг е обявен в 5 области за 25 януари, жълт код е в сила за 18 области. Това сочи справка на сайта на НИМХ.

Оранжев код за обилни валежи от дъжд и сняг е в сила за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали. В тези райони ще има валежи от дъжд, а над 1400 м - от сняг. Очакваните количества за денонощието са между 30-50 л/кв.м.

Жълт код за валежи от дъжд и мокър сняг има в – Перник, Кюстендил, София град, София област, като се очаква количествата да бъдат между 15-20 л/кв.м.

Жълт код за сняг и поледици е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра. Снежната покривка ще бъде 10-15 см.

Жълт код за дъжд има в Стара Загора, Сливен, и Хасково. Очакваните количества са 15-20 л/кв.м.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.