Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

15-дневна прогноза за България от 16 до 30 април 2019 г.

15-дневна прогноза за България от 16 до 30 април 2019 г.

През втората половина от април температурите ще са относително по-високи от тези през първата половина от месеца, а валежите в повечето райони – около и под нормата.

В сряда слаби превалявания ще има само на изолирани места, главно в източната половина от страната и в планините. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, на повече места преди обяд. Вятърът ще остане от северозапад, привечер в Източна България отново ще се ориентира от североизток. Сутрешните температури ще са предимно между 1° и 6° и на отделни места, главно в Североизточна България и по високите полета, ще се образува слана. Дневните температури слабо ще се повишат.

В четвъртък и петък отново ще има превалявания, на повече места и по-съществени през втория ден. Вятърът ще бъде от североизток, в Източна България ще е умерен и температурите ще се понижат.

В събота ще бъде хладно, все още ще има превалявания, с тенденция от север да отслабват и спират, а в неделя и облачността от запад да се разкъса и намалее. Минималните температури ще се понижат и, главно в западната половина от страната, има повишена вероятност за слани.

В началото на следващата седмица вятърът ще се обърне от югоизток. Ще има разкъсана облачност, предимно значителна в понеделник преди обяд над източната половина от страната, без валежи. Сутринта ще е хладно с минимални температури между 0° и 5°, дневните ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°.

През следващите дни, от 23 до около 27 април, температурите ще продължат да се повишават и в по-голямата част от страната вече ще са около и над климатичните норми; по-ниски ще се задържат по Черноморието.

В началото на периода на места, главно в западната половина от страната, ще превали слаб дъжд. Най-малка е вероятността за валежи около 25 април. Впоследствие отново ще се създадат условия за превалявания, температурите слабо ще се понижат, но ще се задържат около и малко над обичайните. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.