Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 27.05.2019–02.06.2019

Седмична прогноза за България 27.05.2019–02.06.2019

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще има разкъсана висока облачност, по-значителна над западната половина от страната. След обяд ще се развие и купеста облачност и на отделни места в крайните западни райони ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°, по-ниски по Черноморието, в София около 26°.

Във вторник и сряда около и след обяд над Западна България ще се развие по-значителна купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. В часовете преди обяд, както и в Източна България ще бъде слънчево. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 27° и 32°, по-ниски - през първия ден по Черноморието, където югоизточният вятър ще се усили.

От четвъртък до края на седмицата въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и отново на много места в страната ще има валежи и гръмотевични бури. Има условия за локални интензивни валежи и градушки. Още в четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад и дневните температури, отначало в западните райони, впоследствие и на изток, ще се понижат.

През почивните дни вятърът ще се обърне от север-североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 21° и 26°. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.