Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 11.11.2019–17.11.2019

Седмична прогноза за България 11.11.2019–17.11.2019

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Сутринта на места в котловините на Югозападна България и в Горнотракийската низина ще бъде мъгливо. Временни увеличения на облачността ще има по-късно през деня и над Югоизточна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще бъде слаб, в източните райони - до умерен. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°.

Във вторник облачността ще бъде разкъсана, в низините на Източна България - значителна ниска, а от запад ще се появи висока и средна. Вятърът ще е от югоизток, след обяд ще се усили. Преобладаващите температури ще са: максимални - между 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападни райони, минимални - между 4° и 9°, на югоизток до 12°.

В сряда и четвъртък над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време. На места ще има и превалявания от дъжд: през първия ден в Западна и Южна България, по-съществени в Рило-Родопската област, а в четвъртък - главно в Централна и Източна България. По-късно в четвъртък облачността от запад ще се разкъса. Вятърът ще остане от югоизток, ще бъде предимно умерен. Ще се повишат минималните температури, дневните в Източна България ще са все още до 22°-24°, в четвъртък и там ще се понижат.

В петък и през почивните дни вятърът отново ще бъде от юг-югозапад, но ще отслабне. Ще е без валежи, на места в низините и котловините - с ниска облачност, която от ден в ден ще се задържа все по-дълго. Максималните температури ще бъдат предимно между 15° и 20°, минимални - между 7° и 12°. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.