Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

До 22 градуса ни очакват през февруари, валежите ще бъдат под нормата

До 22 градуса ни очакват през февруари, валежите ще бъдат под нормата

Най-ниските температури през февруари у нас ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а най-високите - между 17 и 22 градуса. Това съобщи за БТА Красимир Стоев - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология.

По думите му очаква се средната месечна температура през февруари да бъде около и над нормата, която в Северна България и по високите полета е от 0 до 2 градуса, в Южна България и по Черноморието - между 2 и 5 градуса, а в планините - между минус 8 и минус 3 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата, която за равнините е между 30 и 50 литра на квадратен метър, в планините - между 40 и 70 литра на квадратен метър, за Рило-Родопския масив и Странджа е от 60 до 100 литра на квадратен метър.

През първото десетдневие температурите ще бъдат по-високи от обичайните, въпреки че през последните дни от периода значително ще се понижат. Вероятността за валежи на повече места има през втората половина от периода, като в края на десетдневието в Северна България и по високите полета дъждът ще премине в сняг.

През второто десетдневие динамиката на атмосферните процеси ще бъде повишена. Температурите ще се понижат още и ще бъдат близки до обичайните. Ще има чести валежи: в Северна България - предимно от сняг, а в Южна и по Черноморието - от дъжд.

И през последното десетдневие на февруари ще се задържи динамично и променливо, с температури близки до обичаните. Вероятност за валежи ще има около 22,25 февруари и в края на месеца.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.