Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 5 февруари

Прогноза за България за 5 февруари

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца. По-късно през деня ще започне да се повишава.

През нощта от северозапад през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад – ще бъде умерен и силен и с него ще нахлува студен въздух. Ще започнат валежи от дъжд, които с понижението на температурите, по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг. Сутрешните температури ще бъдат между 0° и 5°. Утре ще бъде облачно и ветровито. Ще вали дъжд, в Предбалкана и по високите полета на Западна България сняг, но с понижението на температурите през деня и през нощта срещу четвъртък дъждът в цялата страна ще премине в сняг. Към 14 часа температурите ще бъдат между 2° и 7°.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен северозападен, по най-високите върхове северен вятър, който през деня ще се ориентира от североизток и ще се усили до бурен. Температурите през деня ще се понижават и към 14 часа ще бъдат - на 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – минус 9°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, които през нощта срещу четвъртък ще започнат да преминават в сняг. Ще духа до умерен до силен северозападен вятър, който през нощта срещу четвъртък ще се ориентира от север и ще се усили. Максималните температури ще бъдат 7° - 8°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но през нощта срещу четвъртък ще се усили до 4 - 5 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.