Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 7 февруари

Прогноза за България за 7 февруари

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца.

До полунощ и в крайните източни райони ще спре да вали и до сутринта в страната ще се задържи почти без валежи. Облачността ще се разкъсва и на места ще намалее до предимно ясно. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, по-ниски в отделни котловинни райони. Утре облачността ще е променлива, по-често значителна и през по-голямата част от деня ще се задържи без валежи. Северозападният вятър ще се усили, ще е умерен, в Дунавската равнина и временно силен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 2° и 7°. По-късно след обяд от североизток, с умерен и силен вятър отново ще започне да нахлува студен въздух. Вечерта и през нощта срещу събота на много места, главно в Източна България и планините, ще има снеговалежи.

Над планините облачността ще е по-често значителна. През деня само на отделни места ще превали слаб сняг, но вечерта в Източна Стара планина ще има по-значителни снеговалежи. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа до умерен северозападен вятър, който привечер ще започне да се ориентира от север-североизток и да се усилва. С него ще нахлува студен въздух и вечерта на места ще превали мокър сняг. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.