Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 29.06.2020–05.07.2020

Седмична прогноза за България 29.06.2020–05.07.2020

Днес отново ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Над планинските и североизточните райони, в следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали. Ще се духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 31° и 36°.

И през следващите дни от новата седмица затоплянето ще продължи и в отделни райони във вторник и сряда в низините температурите ще достигат 37°-38°. Ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове.

Във вторник вятърът от запад-северозапад временно ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина, но ще се задържи почти без валежи.

В средата на седмицата въздушният пренос отново ще е от изток и ще се повиши вероятността за следобедни краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В сряда явленията ще бъдат на отделни места, главно в Североизточна и в планинските райони в Западна България, в четвъртък и петък - на места, главно в западната половина от страната.

През почивните дни през страната ще премине атмосферно смущение. От северозапад температурите ще се понижат. На много места, главно в западната половина от страната, ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще бъде с краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще има условия за локални интензивни валежи и градушки. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.