Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 8 януари

Прогноза за България за 8 януари

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд. В западните райони има условия за значителни количества. В крайните южни планински части ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър и там е възможно да прегърми. В останалата част от страната вятърът ще е предимно слаб от североизток и с него ще прониква по-студен въздух. В Западния Предбалкан дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, а максималните от 2°-3° в северозападните до 14°-15° в крайните южни райони.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1600-1700 метра - от сняг, в Стара планина и на по-малка височина. Ще духа умерен и силен, по откритите части в южните райони и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, по-значителни преди обяд в южните райони. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 9-10° в северните до 14-15° в южните райони. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.