Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 13 май

Прогноза за България за 13 май

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за май.

През следващото денонощие въздушната маса над страната ще остане неустойчива. През нощта облачността ще е значителна и на места в Северозападна България и източните райони все още ще превалява дъжд. До сутринта валежите временно ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще са между 8° и 13°. Утре преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в северозападната половина от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. В Северозападна България ще има и гръмотевична дейност, и условия за градушки. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, преди обяд в Източна България - от югоизток. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

До сутринта по северното крайбрежие все още ще превалява, но дъждът бързо ще спре и облачността ще се разкъса. През деня по Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Почти без валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който до вечерта ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 17° и 20°. Температурата на морската вода е от 14° по Северното Черноморие до 16° на юг. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.