Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 16 юни

Прогноза за България за 16 юни

Атмосферното слабо ще се понижи, но ще остане близко до средното за месеца.

През нощта на много места в Източна България ще има значителни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Над останалата част от страната ще е предимно ясно, с разкъсана висока облачност. Утре над източните райони облачността ще остане значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Преди обяд над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. След обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са в широки граници, от 20° - 22° на места в Източна България до около 29° в северозападните райони от страната.

В източните райони на Стара планина, Сакар и Странджа облачността ще е значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Преди обяд в масивите от Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад.

Над Черноморието облачността ще е значителна, ще има интензивни валежи от дъжд и гръмотевични бури. На места количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са 18°-21°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.