Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 09.05.2022–15.05.2022

Седмична прогноза за България 09.05.2022–15.05.2022

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в източните райони видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 21° и 26°, по-ниски по морския бряг, в София около 21°.

През следващите два дни ще преобладава слънчево време. Във вторник вятърът ще e слаб с източна компонента. Над Западна и Северна България около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В сряда вятърът ще стихне, изолирани краткотрайни валежи ще има само в планинските райони. Минималните температури ще са от 3°-4° в североизточните до 10°-12° в южните и западните райони, а максималните ще са между 20° и 25°.

В четвъртък и петък със слаб южен вятър температурите бързо ще се повишат и през втория ден на места в низините ще достигат и надхвърлят 30°. Времето ще бъде предимно слънчево, в петък след обяд и през нощта срещу събота над Югозападна България с развитие на купесто-дъждовна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици.

През почивните дни въздушната маса над страната ще е неустойчива. Повишава се вероятността за валежи, на места интензивни, с гръмотевични бури и градушки, в събота на повече места в Западна и Централна България, а през нощта срещу неделя и в неделя и в източните райони. Минималните температури ще са високи, почти навсякъде над 10°, а дневните ще са с 2-3 градуса по-ниски от предишните дни.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.