Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 28 юли

Прогноза за България за 28 юли

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, през деня ще се повишава и ще стане по-високо от обичайното.

През нощта отначало над Западна, а утре и над Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки и локални интензивни явления, главно в планинските райони. До полунощ в повечето места валежите ще спрат. В източните райони през целия ден ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е до умерен, в Източна България - временно силен от изток-североизток. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 29° и 34°, на места покрай Дунав и в Горнотракийската низина до 37°, в София - около 29°.

Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. В отделни райони явленията ще са интензивни. В планините в Източна България ще бъде предимно слънчево с умерен, временно силен североизточен вятър. Температурите слабо ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 18°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е умерен, след обяд временно силен. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 22°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, вечерта ще се усили до 3 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.