Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

24 кг кокаин на стойност 4,5 млн. лева задържаха митнически служители на МП Калотина

24 кг кокаин на стойност 4,5 млн. лева задържаха митнически служители на МП Калотина

Близо 24 кг кокаин бяха задържани от митнически служители на Митнически пункт Калотина. Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Столична, под наблюдението на Окръжна прокуратура София. Задържан за 72 часа е водачът на товарния автомобил. Това обявиха днес, 19.10.2016 г., на съвместен брифинг директорът на Агенция „Митници" Розалия Димитрова, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Стойността на задържания кокаин е около 4,5 млн.лева, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя посочи случая като пример за отличното взаимодействие между Прокуратурата и Агенция „Митници" в борбата с контрабандата.

Вчера, 18.10.2016 г., в 9,30 часа, на МП Калотина е въведен на митническата територия на ЕС, в частност територията на Република България, товарен автомобил с турски регистрационен номер. Водач е 37- годишен турски гражданин.  Камионът е натоварен в Германия със стока - части за вагони. Крайната дестинация на превоза е Турция. Митническите служители селектират на база „анализ на риска" товарния автомобил и извършват рентгенова проверка, разказа пред журналистите директорът на Агенция „Митници" Розалия Димитрова и допълни, че при последвалата физическа проверка митническите служители откриват един пакет в леглото на водача, а в кухините на кабината - още 20 пакета.

При полеви наркотест откритото в пакетите вещество е реагирало на кокаин. Общото количество на задържания кокаин е 23,656 кг, разпределен в 21 пакета.

Това е третият случай на задържан кокаин в последно време. Общото количество на задържания кокаин от началото на годината е около 30 кг. Задържаното от Агенция „Митници" количество хероин от началото на годината е 316 кг.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.