Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Набиха шефа на Хелзинкския комитет в центъра на София

Болгарский хельсинский комитетБолгарский хельсинский комитет

Двама мъже са набили председателя на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев.

Той е бил нападнат и бит от двама мъже тази сутрин пред хотел "Радисън" в центъра на София, съобщиха от правозащитната организация.

Посегателството е било извършено около 9:30 часа сутринта, като Кънев е бил ударен с юмрук в лицето и в стомаха. Нападателите се избягали по ул. "Цар Шишман". Извикана е полиция, а пострадалият е с леки наранявания в резултат на инцидента.

От БХК остро осъждат нападението над председателя си и призовават да се предприемат незабавни мерки за разкриване на извършителите. Правозащитниците настояват в най-кратък срок властите да набавят записите от камерите на мястото на инцидента и по пътя на бягство на нападателите.

БХК стои срещу всякакви прояви на насилие. През годините служители на организацията многократно са били обект на тормоз и закани заради работата си в защита правата на човека в България, но до момента не се беше стигало до физическо посегателство.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.