Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Размирици и напрежение в бежанския център в Харманли

Размирици и напрежение в бежанския център в Харманлиснимка: dnevnik.bg

Сериозни размирици и напрежение в бежанския център в Харманли. Недоволството е заради превантивното затваряне на центъра и въведената забрана настанените в него да напускат очертанията му. Има пострадал полицай, който е изведен от мястото.

В лагера има около 3000 бежанци. Около обяд 2000 от тях се вдигнаха на бунт, като започнаха да палят гуми, чупят и да хвърлят камъни по полицията и жандармерията. Пожари в сградите и помещенията няма, но столовата, бани и тоалетни са изпочупени. Издига се дим.

В бунта участват мъжете, няма опасност за майките и децата, които са в лагера.

На мястото са стотици служители от жандармерията, полицията и пожарната, които са обградили лагера. Създаден е плътен кордон. Има на разположение и водно оръдие.

Пред Дарик шефът на Областната дирекция на полицията Ангел Цанков обясни, че има достатъчно полицаи, които са готови да спрат бежанците и няма да се допусне да тръгнат към града.

Властите обявиха готовност за преговори. По последна информация има затишие в очакване чужденците да излъчат свои представители за такива преговори.

Всички служители в лагера са изведени. Няма пострадали сред тях. Има обаче един ранен полицай, за когото пристигна лекарски екип.

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.