Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Нигерийци държат трафика на кокаин у нас

Нигерийци държат трафика на кокаин у насснимка: bnr.bg

Нигерийски престъпни организации държат трафика на кокаин, минаващ през България. Това обясни за "Хоризонт" Стефан Бакалов от Агенция "Митници", като посочи, че за последната година на "Летище София" са заловени 5 килограма кокаин при четири различни случая.

Пред "Хоризонт" Стефан Бакалов съобщи, че в последно време има зачестили опити на български граждани да пренасят кокаин през летища на съседни на България държави:

Потреблението на кокаин в България не е от най-високите на фона на това, което се случва в останалите държави от Европейския съюз, дори и в Турция.

Според митничари случаите на опити за трафик на кокаин на "Летище София" подсказват, че вероятно зад тях стои една и съща организация, контролирана от нигерийци:

Тук става въпрос за международен трафик, за доста голяма организация. Общо взето, трафикът на кокаин, който е свързан с международни картели в България, се върти от нигерийски граждани, обясни Бакалов и допълни, че в Агенция "Митници" засичат и опити за внос на нови за пазара ни видове синтетична дрога от Китай:

Това е наистина подбиване на пазара, дъмпинг на пазара, който правят наркотрафикантите. Това като тенденция може би ще продължава – да бълват на пазара все повече и по-богата гама от нови наркотични вещества.

Рискови са и полетите от Амстердам заради засечените случаи на опити за трафик на амфетамини.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.