Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Инцидент с вертолет Ми-17 е станал в района на летище Крумово

Инцидент с вертолет Ми-17 е станал в района на летище Крумовоснимка: btvnovinite.bg

Около 20 ч. 30 мин. 11 юни, при планов полет по неизяснени за сега причини вертолет Ми-17 пада от около 50 м. височина в района на авиобаза Крумово. Екипажът на борда на вертолета е от трима военнослужещи.

Предприети са незабавни противопожарни мерки от наземния персонал за предотвратяване на взрив на вертолета и за спасяването на членовете на екипажа. По време на действията за оказване на медицинска помощ е установено, че двама от военнослужещите – командирът на екипажа и помощник-пилотът при падането на вертолета са загинали. Третият член на екипажа – бордният инженер е откаран незабавно в болница, в съзнание.

При катастрофата на вертолет Ми-17 от състава на авиобаза Крумово са загинали капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев. Екипажът е изпълнявал тренировъчен полет по аварийно-спасителна работа с вертолет Ми-17, с борден № 417.

Причините за катастрофата се изясняват. По случая се води разследване.

Изказваме съболезнования на близките на загиналите при изпълнение на служебния си дълг.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.