Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Осем българи са задържани в Гърция за продажбата на новородени деца

Осем българи са задържани в Гърция за продажбата на новородени деца

Общо осем български граждани са били задържани в района на гръцката столица Атина. Те са обвинени, че са замесени в схема за продажба на новородени деца, като са били арестувани при операция, в която са участвали и полицаи под прикритие, които се представили като двойка, която иска да осинови незаконно дете, съобщава БНР.

Посредникът предложил новородено дете на 4 дни, като поискал за него 18 хил. евро. Полицаите обаче настояли да се срещнат с майката, като това станало в апартамент в област Атика.

В жилището имало още няколко българки, едната от които била в напреднала бременност, а други три родили наскоро. Това установили лекарите след преглед на арестуваните.

Полицията издирва децата на родилите българки. Не се посочва дали те доброволно са участвали в трафика на деца или са били принуждавани да продават децата си.

Полицията предполага, че ръководна роля в цялата престъпна мрежа са имали задържаните трима мъже, които също са български граждани. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.